2. Microsoft Teams

Platforma koja se, takođe, često koristi za potrebe e-učenja jeste Microsoft Teams. Kako bi napravili nalog, neophodno je da odete na zvaničnu stranicu. Podsećam Vas da se slike u nastavku uvećavaju klikom na svaku od njih.

MicrosoftTeams

Jedan od najviše korišćenih alata. Potpuno besplatan, dovoljno je da imate Google nalog. Da bi napravili nalog, dovoljno je da odete na zvaničan sajt i tamo se registrujete.

Na prvoj slici vidi se izgled početne strane. Tačka 1 prikazuje prostor na koji se prijavljuju korisnici Office 365 paketa (pretplaćeni preko svojih organizacija u kojima rade), Tačka 2 je link za preuzimanje aplikacije ukoliko želite da platformu koristite na računaru direktno ili nekom pametnom uređaju a Tačka 3 je nastavak kreiranja naloga koristeći web pretraživač što upravo i radimo.

darkostojkovic.com

Kada odaberete treću opciju i unesete svoj Hotmail, Live ili Outlook nalog, pojavljuje se odabir opcija kao na drugoj slici. Tačka 4 prikazuje da sam odabrao opciju da kreiram nalog zbog posla. Ukoliko odaberete prvu opciju morate se ulogovati sa Office 365 nalogom škole u kojoj radite (ako Vaša ustanova ima kupljen paket) a poslednja opcija je za korišćenje u lične svrhe i tamo ćete biti prebačeni na Skype (Teams se koristi samo za ,,službene'' svrhe).

darkostojkovic.com

Sledeća slika prikazuje prozor koji se sledeći prikazuje, a to je ponovno pitanje da li želite nezavisan program (tačka 5) koji bi instalirali ili želite sve to da nastavite u pretraživaču, što sam ja i odabrao (tačka 6).

darkostojkovic.com

Konačno, na slici ispod vidi se kreirana učionica gde odmah dobijete link sa kojim možete pozvati druge učesnike da Vam se pridruže (tačka 7).

darkostojkovic.com

Na slici ispod možete videti sve opcije koje Microsoft Teams nudi. Sa leve strane (tačka 8.1) nude se opcije za rad. Aktivan je prozor timovi (tačka 8.2 prikazuje detalje kreiranog tima) kao što vidite, ali možete odabrati i neku opciju ispod ili iznad, klikom na određenu ikonicu (lista aktivnosti, grupni pozivi, dopisivanje, prostor za čuvanje podataka...). Klikom na ikonicu kod tačke 8.3 pokrećete diskusiju, prethodno birajući ko će u njoj biti uključen. Na tački 8.4 nalaze se odabir aktuelnih objava, fajlova koji se dele sa svima, Wiki prostor i znak + na koji se dodaje interaktivni materijal za rad. O tome na sledećoj slici, prelazim sada na tačku 8.5 gde je prostor za pozivanje novih učesnika ili kreiranje dodatnih kanala za komunikaciju (kao i lista sa najčešćim pitanjima). Tačka 8.6 prikazuje aktuelne učesnike, a 8.7 detalje Vašeg profila koji možete korigovati ili se jednostavno izlogovati sa platforme.

darkostojkovic.com

Kao što sam malopre napisao, ikonica (+) za dodavanje materijala za rad predstavlja interaktivnu opciju kojom neku od aplikacija pretvarate u materijal na ,,tabli'' preko koje radite. Na slici ispod vide se neke od ponuđenih manje i više poznatih aplikacija.

darkostojkovic.com

pregledano puta