3. Padlet

Ova platforma, za razliku od prethodne dve nije skroz besplatna. Моžete napraviti svega tri interaktivne table, koristeći samo određene alate a za ostatak morate odvojiti novac... Dobra strana je to što možete brisati i praviti nove table, a platforma je drugačija i po tome što možete birati koji mejl koristite za registraciju. Niste u obavezi da koristite isključimo mejl provajdera (kao u prva dva slučaja Google ili Microsoft). Da bi krenuli sa korišćenjem Padlet-a, neophodno je da odete na njihov sajt i tamo se registrujete. Slika 1 pokazuje početnu stranicu za registraciju (tačka 1) ili prijavljivanje ako već imate nalog (tačka 2).

darkostojkovic.com

Na slici ispod vidi se sledeći korak gde je neophodno da odaberete način na koji ćete se registrovati, putem mejl naloga ili kreiranjem novog (tačka 2). Za one koji već imaju nalog, postoji prostor kod tačke 1 za logovanje. Da bi Vas sitem razlikovao od robota i skripti, neophodno je da čekirate polje na dnu. 😃

darkostojkovic.com

Dalje birate nalog koji želite da otvorite, besplatan na kome postoje određena ograničenja ili ,,Pro'' sa puno dodatnih mogućnosti.

darkostojkovic.com

Kada odaberete osnovni nalog, pojavi se početna slika i korisnički interfejs platforme. Tačka 1 prikazuje osnovnu tablu koja se kreira automatski i koju možete dorađivati ili obrisati. Tačka 2 su opcije gde birate da kreirate novi ,,Padlet'', da se pridružite postojećem ili da pregledate galeriju dosadašnjih radova na platformi. Kod tačke 3, sa leve strane, nalazi spisak tabli koje ste kreirali, označili da Vam se sviđaju ili ste ih arhivirali, podelili. Opcija pretrage je kod Tačke 4 a gornjem desnom uglu je Tačka 5 koja se tiče opcija Vašeg naloga.

darkostojkovic.com

Ukoliko ste odabrali da kreirate novi ,,padlet'', otvara se prozor kao na slici ispod. Na taj način birate da li krećete od prazne table ili birate neku od ponuđenih opcija vizuelnog rešenja.

darkostojkovic.com

U opcijama naloga, možete pregledati svoj profil, promeniti podešavanja, izlogovati se sa naloga i sl.

darkostojkovic.com

.

pregledano puta